qi gong pratice

Harmoni och Hälsa: Utforska Fördelarna med Health Qigong®-Praxis

Introduktion till Qigong

Qigong, även känt som chi kung, är en meditativ praxis som härstammar från Kina med en historia som sträcker sig över 3000 år. Det innebär vanligtvis långsamma och graciösa rörelser tillsammans med kontrollerade andningstekniker. Enligt kinesisk tro kan denna milda övning som kombinerar sinnet, kroppen och andningen hjälpa till att odla och främja cirkulationen av Qi inom människokroppen, vilket därigenom förbättrar utövarens allmänna hälsa.

Health Qigong®: En Samling Traditionella Övningar

Health Qigong® är ett system som omfattar några av de äldsta och bästa interna egenskaperna och essensen av Qigong-övningar i Kina, såsom Yi Jin Jing, Ba Duan Jin, Wu Qin Xi, Liu Zi Jue och Tolv Duan Jin. Alla dessa Qigongs har en historia på över 1000 år. Health Qigong är faktiskt en term som används för att beskriva en serie Qigong-övningar som officiellt erkänns av det kinesiska hälsans Qigongförbundet.

Ursprunget och Utvecklingen av Health Qigong®

Detta unika system utvecklades av en grupp av Kinas främsta Qigong-mästare, professorer inom traditionell kinesisk medicin (TKM), medicinska och idrottsexperter från berömda sjukhus och universitet, utnämnda och stödda av Kinas allmänna idrottsförvaltning(General Administration of Sport of China) och Kinesiska hälsans Qigongförbundet (Chinese Health Qigong Association). De genomförde djupgående forskning och bedömning av de fördelaktiga effekterna av Qigong-övningar i våra dagliga liv.

Forskning och Utveckling av Health Qigong®

Efter många prov och bedömningar skapades Health Qigong®-systemet med övningar. Dessa övningar är baserade på den antika kinesiska traditionella Yin Yang-teorin, som betonar harmoni mellan människa och natur och harmoni mellan sinnet och kroppen. Systemet följer teorierna om de inre organens och meridianernas funktioner samt principerna för cirkulation av Qi och blod i människokroppen. Dess syfte är att bekämpa problem och medicinska tillstånd som är förknippade med modern livsstil och levnadsvanor. Systemet introducerades för allmänheten över hela Kina i början av 2002.

Framtida Inlägg: Utforska De 9 Seten av Health Qigong® Övningar

För närvarande finns det 9 set av övningar i Health Qigong®-systemet. Vi kommer att fortsätta att dela med oss av videor om dessa övningsset i vår blogg.”

Tagged , .