ÖRTTERAPI

"Shennong Bencaojing" - En bok om örtterapi

" Shennong Bencaojing" är en viktig bok som läromedel när man ska lära sig örtterapin. Örtterapi har funnits flera tusen år i Kina och är en stor del av Traditionell Kinesisk Medicin. Det är vanligt inom TKM att behandla med en kombination av akupunktur, massage och örtmedicin. Man kan även  behandla med enbart örtmedicin. " Shennong Bencaojing" är en av de mest kända klassiska texterna inom traditionell kinesisk örtterapi, den skrevs för över 2000 år sedan och det finns 365 olika örter  i boken. Varje ört har sin speciella funktion i behandlingen av sjukdomar. Den boken är än i dag en viktig lärobok för alla som studerar eller arbetar med kinesisk örtterapi. Det finns tusentals olika örter, av dessa är det mellan 300-400 som används mest .

 

En del örter kan stärka kroppen

En del örter kan stärka kroppen medan andra har en utrensande funktion. I de flesta fall används olika örter tillsammans i ett recept och dessa är ofta effektivare att använda än enstaka örter. Inom örtterapin i Kina så finns det tusentals traditionella recept på ört- blandningar som används vid olika sjukdomar. För en djupare förståelse kan du även läsa om lista över traditionella kinesiska mediciner och kinesisk herbologi.

 

Det traditionella sättet att använda örter

Det traditionella sättet att använda örter, är att koka örterna och dricka det som te. Nuförtiden finns det många olika former - torkade örter, pulver, kapslar och tabletter.

 

Örterna vi använder hos Yongs Kinesiska Medicincentrum

Örterna vi använder hos Yongs Kinesiska Medicincentrum är enbart från växtriket, vi använder mest hög koncentrerade örtpulver. Vår örtleverantör är Sun Ten Pharmaceutical CO Ltd från Taiwan, de är världsledande inom detta område och har tillverkat koncentrerade örtpulver i nästan 70 år. Alla örter är kvalitetsövervakade i odling och framställning. Örtkoncentrat som vi använder uppfyller s.k. GMP standard (Good Manufacturing Practice). Vill ni veta mer om örternas säkerhet och tillverkningsprocess, kan ni besöka www.suntenglobal.com

Besök oss

KONTAKT

Tel: +46 72 2780 860
E-post: info@yongskinesiskamedicin.se

ADRESS

Yongs Kinesiska Medicincentrum,
Odinsgatan 20C,
41103, Göteborg

LÄNKAR

FAQ

Blog

Följ Oss

VI TAR EMOT