FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna

I vår FAQ-sida hittar du de vanliga frågor om behandlingarna och betalningen. Vi vill gärna höra av dig till oss om du inte hittar din fråga.

Jag vet inte vilken behandling jag ska välja, vad ska jag göra?

Behöver du bara en konsultation eller örtbehandling kan du boka en konsultationstid direkt. Om du behöver konsultation och behandling och inte vet vilken behandling du ska välja kan du välja antingen Akupunktur Nybesök eller Medicinsk massageterapi Nybesök, som båda tar lika lång tid. Genom konsultation kommer vi att ge rekommendationer för behandling.

Vad bör jag tänka på före en behandling?

1.Du skall äta innan behandlingen – kom aldrig till behandlingen på fastande mage.

2.Skrapa inte tungan före konsultationen och ät ingen mat som kan fläcka tungan.

Är akupunktur farligt?

Som professionella akupunktörer är våra akupunkturbehandlingar inte farliga. Som medlem i Svenska Akupunkturförbundet är vi dessutom försäkrade.

Finns det några biverkningar med behandling?

Biverkningar av akupunktur är sällsynta. Men var noga med att tala om för akupunktören om du har lätt för att svimma, om du är nyopererad, har pacemaker, protes, hepatit eller någon annan smittosam sjukdom. Massage kan ge muskelömhet under en dag eller två, men då kommer du att känna dig väldigt avslappnad. Blåmärken uppstår på huden efter koppning, och försvinner vanligtvis efter 4-7 dagar. Den exakta tiden beror på din egen blodcirkulation.

Hur ofta tar man behandling?

Behandlingsfrekvensen beror på vilket problem som behandlas. Vid akuta problem rekommenderas en till två gånger per vecka. Vanligtvis rekommenderar vi att de första 3-5 behandlingarna ska göras med en veckas intervall. Därefter kan behandling schemaläggas varannan vecka beroende på situation. Det finns också speciella fall, som i den akuta fasen av ansiktsförlamning, som kan kräva behandling var och varannan dag. Efter tre till fyra gånger bör du känna effekt. Ju längre tid man haft sjukdomen, desto fler behandlingar krävs.

Kan man ta andra behandlingar samma dag som man får vår behandling?

Vi rekommenderar inte flera olika behandlingar samma dag.

Skall man låta bli att göra vissa saker efter en behandling?

Man skall inte göra fysiskt ansträngande aktiviteter t.ex. träna på gym eller jogga inom två timmar efter akupunktur. Detsamma gäller för simning, bad eller dusch. Om du har fått massage, koppning eller gua sha-behandling, undvik ansträngande aktivitet samma dag och undvik att bada, simma och använda bastu.

Gör det ont med nålarna?

Du kan känna en viss ”tung” känsla. Vissa punkter känns lite mer, andra punkter lite mindre. Ibland kan du också känna en känsla av elektriskt stöt. Detta beror på att många akupunkturpunkter finns på meridianerna, och när en punkt stimuleras kommer hela meridianen att känna känslan. Men oroa dig inte, dessa känslor kommer snart att försvinna.

Hur många behandlingar krävs vanligtvis?

Det är svårt att säga exakt hur många behandlingar som behövs. I allmänhet kräver kroniska sjukdomar mer behandling. Vissa sjukdomar kan bli bättre efter två eller tre gånger. Under behandlingen kan symtom komma och gå, men de kommer snart att avta. Vi har en behandlingsplan för varje individ.

Går det att köpa presentkort?

Du kan köpa presentkort direkt från oss eller på Bokadirekt.

Hur kan jag betala?

Du kan betala med kort, swish, kontant, epassi eller klarna. Vi tar även emot presentkort från Bokadirekt.

KONTAKT

Tel: +46 72 2780 860

E-post: info@yongskinesiskamedicin.se

ADRESS

Yongs Kinesiska Medicincentrum
Odinsgatan 20C,
41103, Göteborg

LÄNKAR

FAQ

Blog

Följ Oss

VI TAR EMOT