Vad är Koppning och Gua Sha?

Både Koppning och Guasha-terapi är former av alternativ medicin, eller som refererar till KTM-metoder. Dessa två metoder har funnits i KTM-praktiken i mer än 2000 år i Kina.

a photo of TCM_ cupping

Koppning som en behandlingsmetod

Koppning är en behandlingsmetod för traditionell kinesisk medicin. En glasburk används som behandlingsverktyg. Förbränningen av elden tömmer luften i glasburk för att skapa ett negativt tryck, och sedan placeras glasburk snabbt på den plats där behandling behövs. Ibland är det bara nödvändigt att lämna glasburk på plats, och ibland måste den dras fram och tillbaka i det behandlade området. Fläckar visas på huden efter koppning, vilket försvinner om 4 till 7 dagar.

 

Koppningsterapi - ett brett spektrum av medicinska tillstånd

Koppning-utövare använder koppningsterapi för ett brett spektrum av medicinska tillstånd, inklusive feber, smärta, dålig aptit, matsmältningsbesvär, högt blodtryck, akne, atopisk dermatit, psoriasis, anemi, strokerehabilitering, nästäppa, infertilitet och dysmenorré. Koppning hjälper även till att förbättra blodcirkulationen, främja ämnesomsättningen, utsöndra sjukdomar i kroppen och öka energin i kroppen.

 

Gua Sha frigör ohälsosamma kroppsämnen

Gua sha frigör ohälsosamma kroppsämnen från blodstas i ömma, trötta, stela eller skadade muskelområden för att stimulera nytt syresatt blodflöde till områdena, vilket främjar metabolisk cellreparation, regenerering, läkning och återhämtning.. Det är ett säkert och effektivt behandlingsmedel. När vi gör Gua Sha använder vi professionella verktyg och Guashaolja. Vissa fläckar visas ibland på huden efter att Gua Sha är klar. Genom färgen och storleken på dessa fläckar kan vi bedöma människokroppens tillstånd. Fläckar försvinner vanligtvis efter 4-5 dagar.

Mer om Gua Shas effektivitet

Gua Shas effektivitet är fler. Det kan främja lymfcirkulationen, eliminera smärta, förbättra immuniteten och justera kroppsbalansen. Gua sha kan till och med används som skönhetsbehandling i populärkulturen idag.

a photo of guasha

Besök oss

KONTAKT

TEL: +46 72 2780 860
E-post: info@yongskinesiskamedicin.se

ADRESS

Yongs Kinesiska Medicincentrum
Odinsgatan 20C,
41103, Göteborg

LÄNKAR

FAQ

Blog

Följ Oss

VI TAR EMOT