Qi Gong practice

Karaktären "Qi" som utgör den första delen av Qigong är ett svårt ord att översätta. Qi är ett koncept från traditionell kinesisk kultur som grovt betyder vital energi, information, andetag eller anda. "Qi" är den livsenergi eller kraft som människor och alla varelser har. Kinesisk medicin anser att Qi är den första skyddslinjen för människokroppen. Qi är koncentrerad i kroppen för att skydda organen och distribueras på hudytan för att förhindra invasion av yttre patogener och för att undvika sjukdomar.

"Qi" är ett av de grundläggande koncepten i traditionell kinesisk medicin. "Qi" är den grundläggande energin för livslånga aktiviteter. "Qi" är dold i blodet. Det kan springa utanför blodkärlen och kan koncentreras i akupunkten. Det ger näring åt huden och benen och kan användas för att reparera vävnader och organ och motstå yttre hot mot hälsan.

"Qi" körs och stannar i akupunkten. Akupunkten kallas också "qi" -punkter. "Qi" i akupunkten produceras av meridianerna och "qi" i meridianerna produceras av de inre organen. "Qi" i de inre organen kommer från maten i mjälten och magen samt syret i lungorna. Akupunktur reglerar meridianerna och de inre organen genom att reglera "qi" i akupunkten. Den kinesiska örtmedicinen reglerar meridianerna och de inre organen genom att reglera "qi" i de inre organen. Qigong-massage kan samtidigt justera "qi" i akupunkten och inre organ, och uppnå balansen mellan yin och yang i kroppen.

Besök oss

KONTAKT

Tel: +46 72 2780 860
E-post: info@yongskinesiskamedicin.se

ADRESS

Yongs Kinesiska Medicincentrum
Odinsgatan 20C,
41103, Göteborg

LÄNKAR

FAQ

Blog

Följ Oss

VI TAR EMOT